Nieuw: Retriever Media Informatie

Voor succesvolle mediacampagnes heb je kennis nodig van mogelijkheden en bereik. Sinds kort heeft Saxion daarom een licentie op Retriever.

Retriever is een database met gegevens van alle Nederlandse mediakanalen; print, online, rtv en in-&outdoor media, bloggers, vloggers, influencers etc. De database bevat informatie over doelgroepen, (online en offline) bereik, redactionele formules, advertentietarieven, verspreidingsgebieden, titelprofielen en meer. Retriever wordt in het bedrijfsleven gebruikt door medewerkers van media- en reclamebureaus, marketeers en pr professionals.

De database is een hulp bij het samenstellen van marketing/communicatieplannen, mediaplannen, marktanalyses en pr plannen. In het onderwijs kan Retriever ingezet worden binnen diverse vakken van o.a. opleidingen Communicatie, Media/Marketing en Commerciële Economie. Dit helpt (aankomende) mediaprofessionals de juiste analyses te maken en de beste mediastrategieën op te stellen.

Samen met deze database vol handige media-informatie biedt Retriever ook trainingen aan in het gebruik ervan. Docenten kunnen contact opnemen met Retriever om de mogelijkheden te bespreken.