APA

Bij het gebruik van het werk van anderen, is een correcte bronvermelding verplicht. Je kunt de bronvermelding met verschillende referentiestijlen uitvoeren. Elke stijl geeft je een mogelijkheid je bronnen op een juiste manier te vermelden. De meest gebruikte referentiestijl in Nederland is de APA-stijl. Ook bij Saxion hanteren we APA.

Waar vind je de belangrijkste vragen en antwoorden?

  • Op de website Auteursrechten.nl vind je praktische handleidingen, vragen & antwoorden over deze citeerstijl en de gratis download van het boekje “De APA-richtlijnen uitgelegd, een praktische handleiding voor bronvermelding in het hoger onderwijs”.
  • We hebben het boekje ook in onze digitale collectie. Saxion Bibliotheek was betrokken bij de samenstelling van deze handleiding. Je kunt de richtlijnen daarom direct toepassen op de bronvermelding in je eigen Saxion-producten.
  • Bronnen vermelden
  • Bekijk de kennisclips over APA 7.
  • Lees meer over de nieuwe editie van ‘De APA-richtlijnen uitgelegd’ en de wijzigingen naar aanleiding van het verschijnen van de 7e editie van de ‘Public Manual of the American Psychological Association’ in 2019.

Waar vind je ondersteuning door Saxion Bibliotheek?

Saxion Bibliotheek ondersteunt je met al je vragen over APA.
Je kunt daarvoor terecht bij onze informatiespecialisten:

Algemeen contactadres

Marianne Janssen

Ellie Middelhuis

Doro Heine

Wil je gebruik maken van Scriptie Support?

Lees hoe we je kunnen ondersteunen en hoe je een afspraak met één van onze informatiespecialisten kunt maken.