Saxion Bibliotheek : de poort naar de wereld van kennis

Als je denkt dat je in de bibliotheek alleen maar boeken en tijdschriften kunt vinden, hebben we goed nieuws voor je. Er is namelijk veel meer. De verschillende diensten die de bibliotheek biedt, kunnen je ondersteunen in jouw studie. Dat maakt het studeren weer een stukje makkelijker!

Wat biedt de bibliotheek jou als student?

Databanken

In de ruim 100 databanken vind je geverifieerde informatie, gecontroleerde bronnen. Informatie die je dus via Google niet vindt. Databanken zijn ook vanuit huis te raadplegen.

Lean Library

Thuis bezig met een opdracht? Met Lean Library krijg je toegang tot digitale bronnen, waar je ook bent. Overal doorklikken naar full text artikelen in de bronnen van Saxion Bibliotheek.

Library Guides

Wil je je oriënteren op één onderwerp? Een Library Guide is een handig startpunt.
Het is een digitaal dossier waarin je een verzameling bronnen rond één thema vindt (bijvoorbeeld Duurzaamheid). Dat kunnen verwijzingen naar databanken, websites, tijdschriften en boeken zijn, maar ook YouTube video’s.

Scriptie Support

Geschikte bronnen vinden voor of bronnen checken in jouw opdracht, essay of scriptie? Het blijft een klus! Gelukkig biedt de Bibliotheek Scriptie Support. In een sessie van 30 minuten kijk je met een informatiespecialist naar de bronnen in jouw opdracht, essay, scriptie of onderzoek. Met Scriptie Support krijg je concrete ondersteuning. Een onderdeel van Scriptie Support is APA ondersteuning.

Boeken lenen,
offline en online.
Als student ben
je gratis lid van
de bibliotheek.

TIPS

Boek niet beschikbaar?
No worries!

Fijne studie- en
ontmoetingsplek

Deventer

Achter de centrale hal in de C-vleugel.

Enschede

Op de tweede en derde etage van Forum.

Apeldoorn

Rechts van de hoofdingang, achter het restaurant.