Nieuwe editie ‘APA-richtlijnen uitgelegd’

Aan de slag met APA7? Gebruik de nieuwe versie van het boekje!

Op 8 juli 2021 is de 3e herziene druk van het boekje APA-richtlijnen uitgelegd verschenen. Het boekje is een praktische handleiding voor bronvermelding in het hoger onderwijs. Saxion Bibliotheek adviseert academies de regels van deze 3e herziene druk (APA7) met ingang van het studiejaar 2021/2022 te gebruiken. In dit bericht lees je wat er veranderd is en hoe je het boekje kunt downloaden of aanschaffen.

Meer voorbeelden en meer uitleg

Het boekje bevat 40 extra pagina’s en meer dan 100 voorbeelden. Aan de opmaak van een verslag is een heel hoofdstuk gewijd. Het onderwerp tabellen en figuren krijgt meer aandacht. De ringband heeft een uitklapbaar kaft met een Verwijswijzer. Dat helpt je om de juiste paragraaf gemakkelijker te vinden. Er zijn ongeveer 20 nieuwe/herziene APA-richtlijnen. De APA-specialisten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) zetten in een blogbericht de 10 belangrijkste verschillen, met voorbeelden, op een rij.

Download of papieren versie

Download een gratis versie van het (blauwe) boekje via auteursrechten.nl/apa of via de catalogus van Saxion Bibliotheek. De papieren ringband-uitgave schaf je voor € 4,05 aan via Studystore. Uiteraard vind je op de auteursrechtenwebsite ook alle bijgewerkte APA-informatie.

Advies en support

Vanaf het nieuwe studiejaar gebruiken de trainers van Saxion Bibliotheek de nieuwe APA-richtlijnen bij Scriptiesupport. Heb je als docent behoefte aan een APA-workshop? Neem contact op via: libraryservices@saxion.nl onder vermelding van “Workshop APA7”