Open leermaterialen

Open Educational Resources (OER) zijn (digitale) onderwijsmaterialen die je vrij kunt gebruiken. Hergebruik door anderen is ook toegestaan. Dit zorgt ervoor dat het materiaal gemakkelijk is aan te passen. Het kan ook gedeeld worden buiten het klaslokaal. Onder OER-materiaal valt lesmateriaal, maar ook volledige vakken, modules, lesboeken, toetsen, software en andere instrumenten, materialen of technieken die toegang tot kennis mogelijk maken.
Waar vind je de belangrijkste vragen en antwoorden?

Het grote aanbod van open leermaterialen, maakt dat het lastig kan zijn om relevante en kwalitatieve leermaterialen te vinden. Daarom zijn er door het Teaching en Learning Centre (TLC) en Saxion bibliotheek overzichten samengesteld van open leermaterialen van generieke onderwerpen. Ze zijn bedoeld om je te inspireren en motiveren: je te laten zien welke waardevolle open leermaterialen er beschikbaar zijn en je kan inzetten in je onderwijs.

De libguides

  • Open Educational Resources (OER)
  • OER Onderzoek
  • OER Top 5 Communicatie
  • OER Top 5 Psychologie
  • OER Top 5 Statistiek

zijn samengevoegd in de nieuwe library guide Open Educational Resources (OER)

Open leermaterialen – Teaching en Learning Centre (TLC)

TOP 10 Open leermaterialen – TECHNIEK (binnenkort!)

Waar vind je ondersteuning door Saxion Bibliotheek?

Saxion Bibliotheek geeft uitleg over open onderwijsmateriaal, ondersteunt bij het vinden van geschikt onderwijsmateriaal. Ook controleren we op het gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal en zorgen we ervoor dat het goed vindbaar is de catalogus. Heb je vragen, neem dan contact op met je accountmanager en met het AIP:

Algemeen contactadres

Lectoraten

Sarah Coombs
s.k.coombs@saxionl.nl

Academies

Cynthia Halfwerk
c.halfwerk@saxion.nl