Online toegang tot Facto Magazine

De online versie van Facto Magazine, waar Saxion sinds vorig jaar een abonnement op heeft, kent helaas wat technische beperkingen. Met de volgende tips heb je minder last van deze beperkingen.

Maak voor de toegang altijd gebruik van de vermelding in de catalogus van Saxion Bibliotheek:
https://search.saxionbibliotheek.nl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=33858

Daarnaast is er ook nog een link naar het platform Facto.nl. Ook hier de aanbeveling om het platform via de catalogus te benaderen via deze link:
https://search.saxionbibliotheek.nl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=32061

Op Facto.nl kan je het digitale magazine lezen, maar ook zoeken naar nieuwsartikelen. Tevens kun je je abonneren op de nieuwsbrief.

Bij het zoeken naar artikelen en bij de links in de nieuwsbrief loop je tegen het probleem aan dat de website van Facto je niet langer als Saxion gebruiker kent: Links in de zoekresultaten en in de nieuwsbrief zijn niet voorzien van de extra informatie die dat regelt. Al deze links beginnen met https://www.facto.nl gevolg door een nummer en een deel van de titel.

Om deze artikelen toch te kunnen lezen kun je handmatig het eerste deel van de link vervangen door https://www-facto-nl.saxion.idm.oclc.org/ met daarna de rest van de oorspronkelijke link.

Voorbeeld: de link https://www.facto.nl/7386/onefm-vgz-asito pas je aan tot https://www-facto-nl.saxion.idm.oclc.org/7386/onefm-vgz-asito

Dus met een beetje extra typewerk of knippen en plakken kom je er alsnog.