Sneller zoeken in de databanken en catalogus van de bibliotheek

Goed nieuws! Zoeken in Saxion Bibliotheek lijkt steeds meer op zoeken in Google: vanaf nu is het mogelijk om met één zoekactie het grootste deel van de collectie te doorzoeken. Dat betekent dat je nu door het intypen van een zoekterm in één keer zoekt in de bibliotheekcatalogus en de meeste databanken (met e-books en e-journals).

Wat is er verbeterd?

Eerder waren de catalogus en alle losse databanken uit de collectie van Saxion Bibliotheek niet gezamenlijk doorzoekbaar. Zocht je een boek, dan kon je terecht in de catalogus. Zocht je naar artikelen over marketing, dan moest je op zoek in de losse databanken van de bibliotheek. Wanneer je nu op search.saxionbibliotheek.nl je zoekterm invoert, kun je via de instelling ‘Discovery’ (links in beeld) alles in één keer doorzoeken.

Alles? Nou, bijna alles.

Je zoekt in de databanken met artikelen en e-books. Afwijkende databanken, bijvoorbeeld met cijfermatige informatie, worden niet meegenomen. Wanneer je zoekt naar e-journals, e-books of artikelen, zie je dat een groot deel van de informatie full text beschikbaar is, al geldt dat niet voor alle publicaties. Wil je toch apart in een databank zoeken? Dat kan nog steeds. In de aparte databanken vind je vaak meer zoekmogelijkheden. Dat is vooral handig als je wat dieper of gespecialiseerder wilt zoeken.

Nog meer zoekgemak?

Installeer ook LEAN Libary op je laptop of pc: meer dan 2000 Saxion’ers gingen je al voor

Met de LEAN Library-plugin koppel je Saxion Bibliotheek aan je browser. Het komt voor dat je bij het zoeken naar informatie je een afgeschermd boek of artikel tegenkomt (in bijvoorbeeld SpringerLink of ScienceDirect). Heb je via Saxion Bibliotheek toegang, dan regelt jouw plugin automatisch toegang via je browser. Dat geldt ook bij bezoek aan een webwinkel, zoals Bol of Amazon, waar e-books of journals op staan die wel via Saxion Bibliotheek beschikbaar zijn. Zie je op een willekeurige website een verwijzing naar een e-book of e-journal dat via Saxion Bibliotheek full text toegankelijk is, dan attendeert LEAN Library je en klik je rechtstreeks door.
Download LEAN Library en ervaar het gebruiksgemak.

Meer informatie of hulp nodig? Mail naar libraryservices@saxion.nl