7 dingen die je als student moet weten over Saxion Bibliotheek

Sommigen zetten er nooit een stap, andere studenten zijn er niet meer weg te slaan: Saxion Bibliotheek. Feit is dat de bieb veel fans heeft binnen Saxion. Het is dan ook best een hele handige plek. Zeker als je weet wat hoe je er optimaal gebruik van kunt maken. We zetten de boel even voor je op een rij. Check!

  1. Je vindt Saxion Bibliotheek in Deventer achter de centrale hal in de C-vleugel. In Enschede zit de bieb op de tweede en derde etage van Forum. Is er in Apeldoorn ook iets? Zeker! Rechts van de hoofdingang, achter het restaurant.
  2. Als je denkt dat je in de bieb alleen maar boeken en tijdschriften kunt vinden, hebben we goed nieuws voor je, er is namelijk veel meer! Via de website krijg je toegang naar ruim 100 databanken. Daarin staat informatie die je niet via Google kunt vinden. Exclusief voor Saxion-studenten en –medewerkers. Dus als je écht serieus aan de slag moet met informatie zoeken, is het een gemiste kans als je die databanken links laat liggen. Let’s get digital!
  3. Als student ben je automatisch lid van Saxion Bibliotheek. Je digitale collegekaart is je bibliotheekpas. Handig! Je mag 10 boeken tegelijk lenen. Ze mogen 3 weken mee naar huis. In de databanken vind je trouwens ook heel veel digitale tijdschriften. Zit je voor je opleiding in het buitenland, om de hoek in een café of gewoon thuis, no worries! Via Lean Library heb je overal toegang tot digitale bronnen. Papieren boeken en tijdschriften vind je overigens ook nog wel in de Bibliotheek.
  4. Search.saxionbibliotheek.nl is dé digitale etalage, hier kun je precies zien welke boeken de bieb op de plank heeft staan. Wat doe je als je in Deventer studeert en je een boek uit Enschede nodig hebt? Niet in de trein stappen: je kunt het boek gewoon naar Deventer laten komen en het daar weer inleveren. Andersom kan natuurlijk ook. Regelt de bieb voor je.
  5. De bibliotheek is een fijne plek om te studeren. Er zijn groepswerkplekken en tafels waar je zelf kunt zitten, met voldoende stopcontacten voor je laptop. In alle vestigingen zijn speciale zones waar het compleet stil is. Service voor als je écht even een paar uur moet blokken voor dat ene tentamen. Je kunt ook aparte studieruimtes voor jezelf of voor een groepje van tevoren reserveren.
  6. De openingstijden van de bieb zijn best ruim. Je kunt er op de meeste dagen zelfs tot in de vooravond terecht. Check ze hier. De digitale bibliotheek is natuurlijk altijd open. 
  7. En dan nu de beste tip! De bibliotheek heeft een superfijne service voor als je bezig bent met je scriptie. Maak een afspraak met Scriptie Support. Daarbij checkt een Informatiespecialist samen met jou of je literatuurlijst er goed uitziet, of je in de juiste bronnen gezocht hebt en of je alles volgens de APA-stijl verwerkt hebt. Zie het als een final check voordat je je scriptie inlevert. Maar…..maak op tijd een afspraak, want deze service is héél populair!

Wil je meer weten? Stel je vragen aan de balie, via de chat of mail naar libraryservices@saxion.nl