Saxion Bibliotheek collega Sarah Coombs uitgeroepen tot SURF Research Support Champion 2022

Sarah is, samen met Serkan Girgin (Universiteit Twente) en Michèle Huijberts (UMC Leiden) uitgeroepen tot SURF Research Support Champion van 2022. De winnaars zijn bekendgemaakt tijdens SURF Research Week, het jaarlijkse event waar onderzoek en ict elkaar ontmoeten.

“In feite zijn alle onderzoeksondersteuners die dit jaar door hun collega’s werden voorgedragen, winnaars”, benadrukt juryvoorzitter Ron Augustus. “Bij het lezen van de ingezonden nominatieformulieren is het duidelijk dat ze allemaal een enorme toegevoegde waarde hebben. Het is mooi om te zien dat de mensen die deze onderzoeksondersteuners hebben voorgedragen hen zo ongelooflijk waarderen.”

Ook de diversiteit van de kandidaten viel de jury op. Dit illustreert ook hoe divers het veld is. Wat er nodig is om onderzoeksondersteuners te leveren, is terug te zien in de gevarieerde lijst van kandidaten. De juryleden die in het onderzoek werken, vonden het leuk om te zien dat zoveel mensen zo betrokken zijn bij het onderzoek dat ze ondersteunen.

De winnaar in de categorie Hogescholen is Sarah Coombs, adviseur Research Support bij Saxion

De jury licht toe:

“Sarah heeft onderzoeksondersteuning op de kaart gezet, zowel binnen Saxion als landelijk.

Sarah’s kracht is dat ze het werk van de onderzoeker begrijpt. Zij ondersteunt niet alleen onderzoekers van haar eigen instelling, maar is ook nationaal en internationaal zeer actief. Ze is een echte expert en heeft een belangrijke rol gespeeld in de professionalisering van data stewardship. Sarah heeft er onder andere voor gezorgd dat 20 hogescholen hun krachten hebben gebundeld in een Digital Competence Center (DCC) om op nationaal niveau samen te werken aan onderzoeksondersteuning.”

Sarah zelf reageert: “het is altijd leuk om erkend te worden door je collega’s (…) Maar ik wil er wel bij opmerken dat ik het met een team doe. Institutionele, nationale en internationale teams werken hard om ervoor te zorgen dat onderzoekers de steun krijgen die ze nodig hebben. Ik ben blij dat ik daar deel van mag uitmaken.”

Het College van Bestuur van Saxion, in de persoon van Timo Kos, noemt de erkenning van Sarah’s werk “zeer verdiend”.

Lees ook het artikel op Saxion.nl