Boeken lenen bij andere bibliotheken

19-02-2018

Zoek je een boek of tijdschriftartikel dat niet in het bezit is van de Saxion Bibliotheek? Vaak is het wel te vinden via de landelijke catalogus Picarta.

Aanvragen via de balie of met je eigen account
Ben je student, dan kun je het betreffende boek of tijdschriftartikel via de balie van de Saxion Bibliotheek uit deze andere bibliotheek bestellen. Heb je nooit eerder een boek aangevraagd, dan openen we een account voor je. Dat kan wanneer je een bedrag van minimaal € 15,00 met pin betaalt bij de balies van Saxion Bibliotheek.

Je ontvangt een wachtwoord en toegangsnummer en kunt vanaf dat moment zelf je boeken en tijdschriftartikelen (vanaf circa 1992) rechtstreeks via internet bestellen. Zie onderaan voor een handleiding.

 

Kosten
De kosten voor de aangevraagde materialen brengen we in mindering op je account. Voor boeken uit een andere bibliotheek betaal je €  3,50 per boek; voor tijdschriftartikelen die korter zijn dan 10 pagina's betaal je tevens €  3,50. Elke volgende pagina kost €  0,35. Je ontvangt een e-mail wanneer je boeken of artikelen;klaarliggen bij de balie. Is het gevraagde boek of artikel niet beschikbaar, dan ontvang je bericht van ons. In dat geval storten we het bedrag weer terug op je account. Is je account ontoereikend, verhoog dan je bedrag bij de bibliotheekbalie met je pin.
 
Speciale regeling voor Saxion-medewerkers

Ben je medewerker van Saxion, dan kun je gebruik maken van een collectieve regeling. Meld je hiervoor via een e-mail naar ibl.sb@saxion.nl aan voor een gratis account ter waarde van € 150,-. Wanneer je boeken of artikelen bij andere bibliotheken aanvraagt, dan kun je ze bij binnenkomst afhalen bij de balie van Saxion Bibliotheek.
Voor deze regeling gelden de volgende voorwaarden:
  • Alleen voor zakelijk gebruik.
  • Aanvragen voor privégebruik worden in rekening gebracht.
  • De afdeling IBL beoordeelt de aanvragen.
  • Een account kan eenmaal per jaar op verzoek met € 150,- opgehoogd worden. Verdere verhogingen worden in rekening gebracht.

Wat je verder moet weten
  • Als je iets aanvraagt uit een andere bibliotheek, is er sprake van Interbibliothecair Leenverkeer (IBL). Het IBL-bureau van Saxion Bibliotheken behandelt je vragen aan de hand van je aanvraagnummer. Je kunt daarvoor mailen met ibl.sb@saxion.nl. Noteer daarom altijd je aanvraagnummer bij plaatsen van een aanvraag.
  • De toegangscode (naam/nummer wachtwoord) die je van de bibliotheek krijgt is persoonlijk. Je bent zelf verantwoordelijk voor het gebruik van deze gegevens.
  • Ben je je wachtwoord vergeten, dan kun je bij het IBL-bureau een nieuw wachtwoord krijgen.
  • Wil je de leentermijn van je boek verlengen, dan richt Saxion Bibliotheek een verzoek aan de bibliotheek waaruit je boek afkomstig is. Vraag daarom op tijd verlenging aan bij uitleenbalie, via telefoonnummer 088-0191514 (Enschede) of 088-0193577 (Deventer) of via ibl.sb@saxion.nl
  • Wil je je account opheffen dan restitueren wij je tegoed. Ga daarvoor naar de inlichtingenbalie.


 

Vorige pagina