Boeken lenen bij andere bibliotheken

13-11-2018

Vanaf 1 december 2018 kun je niet meer zelf boeken en tijdschriftartikelen aanvragen
Saxion Bibliotheek krijgt per 1 januari 2019 een nieuw bibliotheeksysteem. In december zijn we als bibliotheek al bezig met de overgang naar dat systeem. Dit houdt in dat je als IBL-eindgebruiker (alleen voor Saxion-medewerkers) vanaf 1 december niet meer met je persoonlijke account IBL-aanvragen via PiCarta kunt plaatsen. Heb je in december toch dringend een boek of artikel nodig, stuur dan een e-mail met je aanvraag naar ibl.sb@saxion.nl. Misschien is het goed om te weten dat Saxion Bibliotheek vanaf maandag 24 december gesloten is, in verband met de Kerstvakantie.

Vanaf 1 januari 2019 verzorgt Saxion Bibliotheek alle IBL-aanvragen
PiCarta gaat landelijk verdwijnen en wordt vervangen door WorldShare. Je kunt straks naar boeken en artikelen zoeken in WorldShare, maar vraagt ze via Saxion Bibliotheek aan; niet meer rechtstreeks met een eindgebruikersaccount zoals je gewend was. Hoe het aanvragen via de bibliotheek vanaf 2019 in zijn werk gaat, hoor je zo snel mogelijk van ons. Dat hangt nog af van een aantal technische zaken en procedures die we af moeten stemmen.

Heb je nu nog IBL-boeken in je bezit?
Saxion Bibliotheek ontvangt je IBL-boeken graag uiterlijk vrijdag 14 december 2018 retour, ook als de oorspronkelijke uitleentermijn langer is. Dat stelt ons in staat om de huidige IBL-administratie landelijk met de andere bibliotheken af te ronden en over te gaan naar de nieuwe werkwijze.

Heb je nog vragen?
Mocht je nog vragen hebben over deze e-mail, dan kun je ze stellen aan Marianne Janssen via ibl.sb@saxion.nl
Vorige pagina