Easy Accessregeling: Meervoudige overnames

Wil je als docent voor je klas of als docenten binnen de opleiding meer dan één keer 50 pagina’s uit een boek gebruiken? Let dan op!

Volgens de nieuwe regeling mag je maximaal 50 pagina’s uit een bron overnemen (maximaal 25% van de hele bron). Je mag echter niet hetzelfde citaat of een ander deel van de bron gebruiken in een andere module, tenzij het totaal niet meer is dan 50 pagina’s, max 25% van het geheel.

Binnen een cluster van opleidingen, zoals een academie, mogen maximaal 50 pagina’s uit een bron worden overgenomen (maximaal 25% van de hele bron). Anders telt het als meervoudige overname, waarvoor toestemming moet worden gevraagd en extra kosten in rekening worden gebracht. Als het totaal niet meer is dan 50 pagina’s van 25% van de hele bron, hoef je je geen zorgen te maken.

Wil je voor je klas of opleiding gebruik maken van meer dan 50 pagina’s uit een bron, neem dan contact op met de AIP.

Let op: bronvermelding is verplicht voor alle overnames, ongeacht hoeveel pagina’s er worden gebruikt.

Stuur je vraag naar het AIP: aip.sb@saxion.nl of Cynthia Halfwerk: c.halfwerk@saxion.nl. Cynthia is ook bereikbaar via 06 – 209 157 68. Daarnaast kun je natuurlijk altijd je eigen accountmanager van Saxion Bibliotheek benaderen.