Invulformulier zoekstrategie

Vorige week donderdag heeft team Training & Advies een interessante training gegeven voor docenten LED. Door de discussie en uitwisseling van informatie leer ook ik steeds wat nieuws.
Aan de orde kwamen onder andere:

- wat zijn informatievaardigheden
- verschil open en gesloten internet
- beoordelen literatuur in werkstukken en scripties
- beoordelingscriteria Miriam Losse
- kwaliteit van literatuur en webpagina’s
- systematisch vastleggen wat je hebt gevonden

Voor het vastleggen van het zoekproces staat in de online cursus informatievaardigheden van HIT-online een invulformulier. Bij het onderdeel “wat heb ik”? en daarna bij “Vastleggen” staat onder het vraagteken een uitgebreid formulier. Stap voor stap geef je aan hoe je zoekt en wat je vindt: het formulier is ook als bestand bij deze blog opgenomen (klik met de rechtermuisknop op download en "Open in New Window").

Het zoekformulier in HIT is alleen in pdf te openen. Je zult het formulier dus moeten uitprinten en handmatig invullen. Niet meer helemaal van deze tijd, maar waarschijnlijk willen de makers van dit programma niet dat hun formulier digitaal wordt verspreid en bewerkt. Ondanks dit nadeel helpt dit formulier wel om systematisch en effectief te zoeken!

                                                                                                        Screenshot: Hit-online

 

Reacties