Nieuwe training Kluwer Navigator in Deventer

Op dinsdag 19 november van 10.00-11.30 uur is er een nieuwe training van Kluwer Navigator in Saxion Deventer (D425). Belangstellenden kunnen zich bij mij opgeven.

Kluwer Update

 

Sinds eind augustus is een nieuwe Kluwer Navigator beschikbaar. Deze is veel eenvoudiger en gebruiksvriendelijker geworden. Je kunt het via onze website, www.saxionbibliotheek.nl, onder databanken A-Z vinden. Tot eind oktober is de oude navigator nog beschikbaar maar vanaf 1 november is dat niet meer zo. Daarom heb ik, samen met de accountmanager van Kluwer, 2 instructies georganiseerd. Op 5 november om 10:00 in Deventer en 6 November om 10:30 in Enschede zal deze plaats vinden. De kamer moet nog geregeld worden.
In de tussentijd kunnen docenten die gebruik willen maken van de nieuwe Navigator vanuit huis dat alleen doen door het aanmaken van een account op het inlogscherm. Voeg je email adres toe en click op wachtwoord vergeten. Een wachtwoord wordt naar je toegestuurd. Vanaf november zal de Navigator via Surf lopen en dus werken op de zelfde manier als de oude versie nu doet, zonder het aanmaken van accounts. Als jullie de komende 3.5 weken vragen of problemen hier over hebben kunnen jullie terecht bij Ronald Wijlens.

Trial SAGE

Saxion Bibliotheek heeft voor 3 maanden een trial afegenomen op een drietal producten van SAGE:

SAGE research methods online
Kan je gebruiken bij het opzetten van je onderzoeksproject.
 
SAGE journals
Je kan artikelen full-text lezen van meer dan 300 tijdschriften over diverse onderwerpsgebieden.
 
SAGE reference online
Meer dan 60 naslagwerken kan je raadplegen, bijv. Encyclopedia Social movement media of Encyclopedia survey research methods.
 
Ga via de website van Saxion Bibliotheek naar deze databanken gaan en kijk of je hier informatie kan vinden ter ondersteuning van je lessen of studie.
Saxion Bibliotheek > Databanken A-Z > pagina 4: T

Important SciVerse Announcement: Service downtime on Sep 10

 

Please note on September 10 Elssevier will be releasing several new enhancements to the SciVerse platform (more information on these to follow shortly). Therefore, they have a scheduled outage on September 10 which will affect the following products:
  • SciVerse ScienceDirect
  • Journals Consult

This can affect the full-text availability of some articles found via our ScienceDirect databases.  They apologize for the inconvenience while they improve their product.

Saxion Bibliotheek breidt dienstverlening in Apeldoorn uit

 

Vanaf nu kunnen Saxion-studenten en -medewerkers in de vestiging aan de Kerklaan in Apeldoorn gebruik maken van een uitleenpunt van Saxion Bibliotheek. Via de catalogus op www.saxionbibliotheek.nl is het nu mogelijk om bibliotheekmaterialen naar de receptiebalie van de Kerklaan te laten komen. Ook inleveren is mogelijk op deze plek.
 
Op verzoek van de opleiding Hoger Hotelonderwijs van Hospitality Business School (HBS) heeft Saxion Bibliotheek de dienstverlening op deze locatie uitgebreid. Vanzelfsprekend is deze dienst ook beschikbaar voor de studenten en medewerkers van de opleiding Security Management van de Academie Recht en Bestuur (ABR) die dit studiejaar in Apeldoorn is gestart.
 
Na het aanvragen van het materiaal duurt het maximaal 5 werkdagen voor het in Apeldoorn kan worden opgehaald. Door de langere levertijd is de uitleenperiode iets korter dan 3 weken. Op vertoon van een geldige collegekaart (studenten) of medewerkerpas, kan het boek geleend worden. De receptiemedewerkers in Apeldoorn verzorgen de uitgifte en inname van het bibliotheekmateriaal. Verlengen kan via de catalogus. Indien boeken te laat worden ingeleverd, moet het telaatgeld aan een van de bibliotheekbalies in Deventer en Enschede worden betaald.

Naast een fysieke boekencollectie, levert Saxion Bibliotheek steeds meer digitale informatie via gekwalificeerde databanken, die –via het Saxion-netwerk- 24 uur per dag, 7 dagen per week ter beschikking staan van studenten en medewerkers.

Leve de beschaving

 

Afgelopen zaterdag vond in heel veel plaatsen de actie Nederland schreeuwt om cultuur plaats. Ook in Enschede is er geschreeuwd.

De plannen van het nieuwe kabinet maken o.a. dat toegangskaarten duurder worden, subsidies voor de kunst en creatieve sector worden flink teruggeschroefd.  Maar cultuur moet voor iedereen toegankelijk blijven.  
 
Op maandag  22 november organiseert FNV KIEM, op initiatief van en in samenwerking met Freek de Jonge in de Heineken Music Hall in Amsterdam de avond 'Leve de Beschaving'. Met onder meerMetropole Orkest, Moke, Kyteman, Introdans, Carel Kraayenhof, NUHR, Brigitte Kaandorp, Gijs Scholten van Aschat, Ernst Daniél Smid, Wende Snijders, Ruth Jacott, Waylon, NITS, Acda en de Munnik, de Nederlandse Opera Stichting, het Leerorkest uit de Bijlmer en diverse kunstinstellingen en –opleidingen, die hun medewerking spontaan toezegden, wordt het een memorabele avond. Presentatie is in handen van Freek de Jonge en sidekick Giel Beelen.  
Deze  avond  Leve de beschaving  wordt rechtstreeks uitgezonden door de publieke omroep: Nederland 2: 19.55 uur

Leren kiezen / kiezen leren

 

Samenvatting Leren kiezen / kiezen leren
Het belang van méér en betere loopbaanoriëntatie en -begeleiding is de afgelopen decennia benadrukt in onderzoeken en in de onderwijspraktijk. Het is een onderwerp dat vanuit verschillende invalshoeken bekeken is. Leren kiezen / kiezen leren is een literatuurstudie naar loopbaanoriëntatie en -begeleiding. De studie is gemaakt door Frans Meijers, Marinka Kuijpers en Annemie Winters, in opdracht van het Expertisecentrum Beroepsonderwijs (ecbo). De doelstelling van de literatuurstudie is om een inzicht te bieden in en een overzicht te verzorgen van de bestaande kennis over loopbaanleren.  bron:  www.ecbo.nl
 
Deze publicatie kan hier gedownload worden.

 

 

 

Zoeken in diverse databanken tegelijk

Saxion Bibliotheek heeft EHIS aangeschaft. Dit is een zoekmachine waarmee je, via de website www.saxionbibliotheek.nl, met één zoekactie in diverse databases kunt zoeken, waaronder in Springer Link. De databases bevatten vakinformatie op uiteenlopende gebieden. Voorop staat het zoekgemak via één zoekscherm. EHIS wordt begin januari in gebruik genomen.

Primeur: Sharen en remixen van een tv-docu

 
Drie documentaires uit het crossmediale project “Eeuw van de stad” van de VPRO kunnen sinds kort gedownload worden onder een Creative Commons licentie.  Dit betekent, dat de documentaires voor niet-commerciële doeleinden gekopieerd mag worden, sharen en remixen mag dus ook.  Dit is een primeur, omdat tv-programma’s alleen bekeken kunnen worden via Uitzending gemist.
 
Klik hier voor een leestip over het ontwikkelen van een televisieprogramma.
 
Wil je meer weten over Creative Commons, klik dan hier voor meer info.
 

Attentie Medewerkers!

Heb je een boek van een andere bibliotheek aangevraagd via onze IBL dienst? Vanaf 1 oktober kun je als medewerker je boeken ophalen bij je gewenste Saxion bibliotheekbalie. Lees voor meer informatie het nieuwsbericht op Saxionbibliotheek.nl

Hartelijk bedankt voor de medewerking!

Meer items