Kluwer Update

 

Sinds eind augustus is een nieuwe Kluwer Navigator beschikbaar. Deze is veel eenvoudiger en gebruiksvriendelijker geworden. Je kunt het via onze website, www.saxionbibliotheek.nl, onder databanken A-Z vinden. Tot eind oktober is de oude navigator nog beschikbaar maar vanaf 1 november is dat niet meer zo. Daarom heb ik, samen met de accountmanager van Kluwer, 2 instructies georganiseerd. Op 5 november om 10:00 in Deventer en 6 November om 10:30 in Enschede zal deze plaats vinden. De kamer moet nog geregeld worden.
In de tussentijd kunnen docenten die gebruik willen maken van de nieuwe Navigator vanuit huis dat alleen doen door het aanmaken van een account op het inlogscherm. Voeg je email adres toe en click op wachtwoord vergeten. Een wachtwoord wordt naar je toegestuurd. Vanaf november zal de Navigator via Surf lopen en dus werken op de zelfde manier als de oude versie nu doet, zonder het aanmaken van accounts. Als jullie de komende 3.5 weken vragen of problemen hier over hebben kunnen jullie terecht bij Ronald Wijlens.

Wanna share a photo? Think it through!

Commonsense Media (n.d.) Retrieved May 15th, 2012, from http://www.commonsensemedia.org/educators/middlehigh_poster

I was searching for some information on copyright when i found this. Thought it might be handy for everyone.Primeur: Sharen en remixen van een tv-docu

 
Drie documentaires uit het crossmediale project “Eeuw van de stad” van de VPRO kunnen sinds kort gedownload worden onder een Creative Commons licentie.  Dit betekent, dat de documentaires voor niet-commerciële doeleinden gekopieerd mag worden, sharen en remixen mag dus ook.  Dit is een primeur, omdat tv-programma’s alleen bekeken kunnen worden via Uitzending gemist.
 
Klik hier voor een leestip over het ontwikkelen van een televisieprogramma.
 
Wil je meer weten over Creative Commons, klik dan hier voor meer info.