LibGuides

Wat is een LibGuide?

Een LibGuide is een format voor het presenteren van een verzameling informatiebronnen in een helder en beknopt digitaal overzicht. De verzamelde bronnen kunnen zich bijvoorbeeld richten op een thema ("De opkomst van het toerisme in China") of op een opleiding ("International Tourism"). Bij bronnen kun je denken aan websites, databanken, online filmpjes, boeken, artikelen etc. Kort gezegd: alles rondom een opleiding of thema in één oogopslag bij elkaar! De bronnen kunnen binnen een LibGuide gegroepeerd worden in verschillende secties, zoals "Algemeen", "Innovatie", "Geschiedenis" etc. Hiermee staat een overzichtelijke lijst van de meest relevante publicaties op een bepaald gebied. Deze lijst kan als geheel gemaakt, gedeeld en bewaard worden. Via "MijnFavorieten" kun je de voor jou relevante LibGuides bewaren. Net als andere nuttige titels die je gevonden hebt.
Overzicht van LibGuides

Je bent zelf specialist!

Op dit moment stelt Saxion Bibliotheek, in overleg met academies en opleidingen, de LibGuides zelf samen. In de nabije toekomst kan iedereen een LibGuide maken, delen en bewaren. Je bent immers zelf specialist binnen jouw eigen opleiding of vakgebied.

Help bronnen verzamelen

De bronnen die in een LibGuide genoemd worden, moeten onderdeel uitmaken van de zogenaamde resources van Saxion Bibliotheek. Dat betekent niet dat ze fysiek in het bezit van de bibliotheek hoeven te zijn (zoals een boek of een tijdschrift) maar dat ze wel als verwijzing via de site van de bibliotheek te vinden zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een nuttig hoorcollege dat op YouTube te bekijken is, maar dat je ook kunt vinden wanneer je via de site van de bibliotheek op een bepaald onderwerp zoekt. Heb je nuttige video's, websites, artikelen die vindbaar moeten zijn via Saxion Bibliotheek en die zodoende ook een plek in een LibGuide kunnen krijgen, stuur ze ons nu al in via de Tip Ons-button op saxionbibliotheek.nl

Vorige pagina