248.350 views - verhuisbericht

Één kwart miljoen views!

nou ja, bijna, ik heb het nét niet gehaald! Ik ben nu 2577 dagen aan het bloggen voor Saxion Bibliotheek en heb sindsdien 525 blogs gepubliceerd. Al met al mooie cijfers waarop ik trots ben.

Waar ik ook trots op ben, dat is de schare trouwe lezers die zich heeft geabonneerd op mijn blog. Wellicht ben jij er een van!

Voor jou, beste trouwe abonnee, maar ook voor elke andere lezer, deed ik altijd mijn uiterste best om interessante, relevante, informatie, leuke, grappige en (soms) verrassende blogberichten te publiceren.

Nee, beste lezer, dit is geen afscheid, dit is een verhuisbericht!

Voorlopig komt er nog geen eind aan en blijf ik bloggen voor Saxion Bibliotheek in een team met vier andere enthousiaste collega's, alleen op een andere plek!

Ik zal het zeer op prijs stellen als jij mij en mijn medebloggers ook in toekomst zou willen volgen.

Ga daarom snel naar de nieuwe Saxion Bibliotheek Blog en vul je e-mail adres in!
 

Taylor & Francis Online Journal Library with 2100 full text journals!

Taylor & Francis Online is now in licence at Saxion Library. This database brings together online journal content from three of the world's leading publishers:

Taylor & Francis, Routledge and Psychology Press with over 2100 full text journals on a broad range of subjects.

You have access to the database via the website of Saxion Library.

Below an overview of  the subjects including the number of journals which are available:

Vind - Ontdek - Vraag

Vind, Ontdek en Vraag zijn de drie peilers waarop de nieuwe website van Saxion Bibliotheek is gebaseerd en die het mogelijk maken de informatie (boeken, tijdschriften, databanken, websites, filmpjes etc.)  te achterhalen die binnen Saxion Bibliotheek aanwezig is.
In het nieuwsbericht op www.saxionbibliotheek.nl wordt erop gewezen dat in deze maand de nieuwe website als beta-versie naast de oude versie van de website online is gezet.

Beta-versie betekent dat de website nog niet helemaal af is, maar in principe is de nieuwe website in redesign look helemaal functioneel.

Zo functioneel dat per 1 oktober a.s. de oude website helemaal zal verdwijnen!

Ik zou zeggen, ga eens kijken naar de nieuwe website en als je commentaar wilt leveren kan het via deze blog door onderaan een reactie te plaatsen. 

Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

Saxion Bibliotheek Apeldoorn in nieuw jasje

Gistermiddag was de officiële opening van de vernieuwde locatie van Saxion Apeldoorn aan de Kerklaan.

Tijdens de meivakantie werd de gehele locatie voorzien van een opfrisbeurt.

Het restaurant is gerestyled, er zijn twee projectruimtes voor studenten bij gekomen, een skype-ruimte  is ingericht en de bibliotheek is verhuisd naar de Wilhelminazaal.

Op de vernieuwde bibliotheek zijn we bijzonder trots!

De boekencollectie staat in mooie boekenkasten en er is een aparte kast voor de tijdschriften.
Daarnaast biedt de bibliotheek ruimte voor studie (tafel voor 6 personen) en laptop- werkplekken met een mooi uitzicht op het Wilhelminapark.
Tevens is de bibliotheek een mooie ontvangstruimte voor gasten.

De boekencollectie van deze locatie is bedoeld voor naslag en studie ter plekke.
Via de catalogus van Saxion Bibliotheek kunnen studenten en medewerkers uitleenboeken van de andere locaties aanvragen. De boeken worden via de receptie afgegeven en kunnen daar weer worden ingeleverd.

Kom eens kijken! Je bent van harte welkom!

 

Toegang tot 645 fulltext e-journals met SAGE Premier

Saxion Bibliotheek heeft haar databankaanbod uitgebreid met een licentie op SAGE Premier.

Sage Premier is een Engelstalige databank die toegang geeft tot 645 peer-reviewed, fulltext tijdschriften van diverse vakgebieden en onderwerpen.
Een ‘peer-reviewed’ wetenschappelijk artikel is een artikel dat is getoetst door vakgenoten. Bij deze toetsing wordt beoordeeld of het artikel aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet. Alle artikelen die je in SAGE Premier vindt, zijn dus getoetst door medeonderzoekers van de auteur van het artikel. Op deze manier wordt de kwaliteit van een in een wetenschappelijk tijdschrift gepubliceerd artikel gewaarborgd.

Ga via de Databanken A-Z naar SAGE Premier en zoek naar specifieke artikelen of doorzoek (browse) het aanbod van tijdschriften op titel op discipline.
Het aanbod van de tijdschriften dekt een breed scala aan onderwerpen op gebied van Health Sciences, Life & Biomedical Sciences, Materials Science & Engineering en Social Sciences & Humanties. In laatstgenoemde rubriek vind je bijvoorbeeld interessante tijdschriftentitels op gebied van Economics & Development, Education en Marketing & Hospitality.

De collega’s van Hospitality Business School reageerden heel enthousiast over deze nieuwe aanwinst. Eindelijk zijn nu ook belangrijke tijdschriften beschikbaar die voorheen achter (electronisch) slot en grendel zaten.

Wil je kennismaken met deze nieuwe bron, bekijk dan onderstaande kennisclip!

Zin in een spelletje?

http://www.letterhenk.nl

Heb je zin in een spelletje, dan kan je sindskort ook op de bibliotheeksite terecht.

Vorige week is het bibliotheekspel Letterhenk aan de website toegevoegd. Letterhenk is een boekenworm, die je moet helpen bij het verzamelen van de juiste letters in de juiste volgorde. De letters vormen het antwoord op diverse vragen met betrekking tot de bibliotheek maar ook tot het studeren bij Saxion. Met elk gevonden woord kun je punten scoren en bereik je het volgende spelniveau. 

Letterhenk lijkt misschien niet het meest geavanceerde game maar het is wel pakkend en ook een beetje verslavend! Gewoon ideaal om tijdens een werkpauze je zinnen te verzetten!

Help de boekenworm in zijn gevecht met  boekenstof, glibberige slijm, agressieve spinnen, http://www.saxionbibliotheek.nl/letterhenk/worm_spider.gifslome slakken en andere opstakels op tijd de letters te verzamelen. En kom daarbij nog allerlei dingen te weten over Saxion Bibliotheek.

En wie weet, wellicht word je zelfs topscorer!

Ready for the game? Klik dan hier!

saxion.nl is middenmoot

http://mindfulbalance.files.wordpress.com(bron: ScienceGuide.nl)

De Hogeschool Rotterdam en de Rijksuniversiteit Groningen hebben de beste websites van het hoger onderwijs in Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse benchmark door Strategy on Demand en ScienceGuide, die gisteren gepresenteerd werd op de Dag van de Excellentie in Den Haag. Op het web is het HO danig in beweging, zo blijkt bovendien.

saxion.nl staat op rang 27 van de in totaal 55 deelnemende hogescholen in deze benchmark.

Lees hier het gehele artikel op ScienceGuide!

Klik hier voor het overzicht van alle scores die de verschillende onderwijsinstellingen hebben gehaald. En om te kunnen vergelijken bij deze de link naar de uitslag van vorig jaar!

Wil je meer weten over de methodiek van de benchmark klik dan hier!

 

Een standaard voor angiftes

http://www.outlive.nl/wordpress/wp-content/uploads/2010/11/administratie1.jpg(bron: rijksoverheid.nl)

Nieuwsbericht | 30-05-2011

Er komt één heldere standaard voor het aanleveren van allerlei financiële informatie bij de Belastingdienst, het CBS en de Kamers van Koophandel (KvK). Dat hebben minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en staatssecretaris Weekers van Financiën met marktpartijen en verschillende overheidsorganisaties afgesproken.

Lees verder...

Meer over Standard Business Reporting lees je in mijn blog van 4 februari 2011!

Internationalisering als uitdaging

(bron: bol.com)

http://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase/regular/FC/2/9/3/6/1001004007516392.jpgInternationalisering vergt inspanning. Het vergt tijd, geld, creativiteit en doorzettingsvermogen om internationale contacten op te bouwen en te bestendigen. De manieren waarop opleidingen internationalisering vorm geven zijn zeer verschillend. In dat proces doen zich tal van vragen voor:
– Wat willen we precies met internationalisering?
– Hoe organiseren we internationale contacten?
– Hoe komen we aan gemotiveerde mensen en voldoende geld?
– Hoe overwinnen we weerstanden en tegenslagen?

Het boek Internationalisering als uitdaging van Klaas Schermer toont de mogelijkheden en varianten van internationalisering, gaat in op knelpunten en geeft tips om ze op te lossen. Het is een praktisch boek om internationalisering concreet vorm te geven.

Nu in de bibliotheekcollectie!

 

The trashiest hotel in Europe

(bron: www.independent.co.uk)

Mexican beer brand Corona has launched a new hotel in Madrid - made entirely of rubbish. 

This year's Save the Beach hotel was launched by Spanish model Eugenia Silva, who could probably have described the opening as the trashiest moment of her career, but at least it's all for a good cause.

The hotel is constructed out of twelve tons of items found littered on Europe's beaches and is designed to raise awareness of the plight of coastlines and seas around the world.

Read more...

Watch the video and see how the hotel is built!

 

Meer items