Training & Advies

Wij zijn er voor docenten!

Informatievaardigheden zijn vaardigheden die nodig zijn om informatie te zoeken en te gebruiken om (vak)specifieke vraagstukken op te lossen. Door de komst van internet en de explosieve groei van informatie, wordt het steeds meer een uitdaging om je weg te vinden in de informatiejungle die is ontstaan. Daarom biedt Training & Advies van Saxion Bibliotheek trainingen voor docenten van Saxion. Het team richt zich primair op docenten omdat we er vanuit gaan dat het informatievaardighedengedrag van studenten alleen kan verbeteren wanneer vanuit het onderwijs feedback wordt gegeven.
Werkwijze
In eerste instantie heb je als docent of contactpersoon van de academie contact met je accountmanager van Saxion Bibliotheek. Zodra het trainen van informatievaardigheden aan de orde komt, zoekt de accountmanager contact met het team Training & Advies. Aan een training gaat altijd een adviesgesprek vooraf zodat het team maatwerk kan leveren. Zo implementeren we het informatievaardigheden-programma HIT-online altijd in overleg met de docent. Daarbij leggen we verbanden met de andere trainingen van de bibliotheek, om te laten zien dat HIT-online in een groter geheel past. Academies kunnen studiepunten geven wanneer een student de eindtoets van HIT-online heeft afgerond.

Samenwerking met Saxion Academie
De Saxion Academie biedt een training onderzoeksvaardigheden aan voor medewerkers. De training bestaat uit een aantal modules. De derde module vult ons team in met een training informatievaardigheden. Deze training kan tevens door de afzonderlijke opleidingen worden afgenomen. Startende docenten kunnen ook bij ons terecht.

Contact
Wil je deze trainingen aanvragen, of heb je behoefte aan meer informatie?

Neem contact op met:
Vorige pagina