Vakantie & werkmail ...

En, heb je ook regelmatig je werkmail gecheckt tijdens je vakantie? Omdat je op iets belangrijks wachtte of uit nieuwsgierigheid? Er zijn veel mensen die dat doen, die hun werk moeilijk los kunnen laten. Een onderzoekje van de ING onder 54.000 mensen laat zien dat één op de acht werknemers die vakantie hebben, dagelijks de werkmail leest en zelfs beantwoordt. Omdat er mensen zijn die het lezen van de werkmail als een verplichting kunnen voelen, zijn er een aantal bedrijven in Duitsland en Frankrijk die expliciet aangeven dat werknemers het recht hebben onbereikbaar te zijn.

Als je dus al helemaal bij bent met het lezen van je werkmail, dan heb je nu tijd om er hier iets uitgebreider over te lezen!

The Chaos Theory of Careers

AMA-docent Jouke Post interviewt de Australische psycholoog Jim Bright over zijn boek 'The Chaos Theory of Careers : a new perspective on working in the twenty-first century.

Het interview is te lezen in het tijdschrift LoopbaanVisie (2013/4) dat in Saxion Bibliotheek Deventer in de tijdschriftenkast staat op nummer 367.2. Op de site Professioneel begeleiden.nl lees je de inhoudsopgave en de samenvatting van het tijdschrift.

Coöperatief werkende generaties

Verschillende generaties coöperatief laten samenwerken, hoe doe je dat? Saxion Studium Generale organiseert samen met de werkgroep Diversiteit Saxion een lezing en een discussie hierover.

Toen Cap Gemini onlangs een loonoffer van 30% van zijn oudere werknemers vroeg ten behoeve van de jongere, brak de hel los. Is dit de manier om solidariteit tussen generaties te organiseren in een bedrijf? Of om de actuele dreiging van de werkeloosheid onder jongeren en 55+ het hoofd te bieden? Hoe zorg je ervoor dat Babyboomers, Y-ers, X-ers en Einsteiners zich binnen een organisatie gezien, gehoord en bediend voelen en solidair opwerken met de neuzen geheel verschillend dezelfde kant op? 

Daarmee omgaan blijkt in de praktijk geen sinecure. Risseeuw schets het speelveld van eisen en wensen ten aanzien van sturing, werkmotivatie, status en positie tussen de generaties aan de hand van onverschrokken heldere casuïstiek en game-denken (gamification). Huisman toont hoe Serious Games (doelgerichte computersimulaties) worden gebruikt om diversiteitskwesties en andere veranderingsprocessen in organisaties op een hedendaagse wijze te helpen vlottrekken. Spelen, leren, ontdekken en beleven is daarbij het credo. De discussie wordt geleid door Xander Lub en Frank Evers, respectievelijk docenten generatieleren en gamification aan Saxion.

Door: 
Marjolein Risseeuw (auteur van ZoX - generatieleren) 
Jan Willem Huisman (creatief directeur - www.ijsfontein.nl
o.l.v. Frank Evers (Saxion docent ICT & Gaming) en Xander Lub (Saxion promovendus generatieleren)

In samenwerking met de werkgroep Diversiteit Saxion.

Gratis en vrij toegankelijk voor iedereen! 
Saskia Zwolle | s.j.zwolle@saxion.nl | 06 20 313 973
Odiel Mennink | o.m.c.mennink@saxion.nl | 06 12 42 80 90
Op de hoogte blijven? Like ons op Facebookwww.facebook.com/studiumgeneralesaxion 
www.saxion.nl/studiumgenerale

 

Jonge baanzoekers

 'Jongeren willen een eigen bureau en in elk geval geen open flexruimte', dat is één van de uitkomsten van  het onderzoek onder jongeren uit het VMBO, MBO en HBO naar hun eisen aan een baan. Saxionners Stephan Corporaal en Maarten van Riemsdijk hebben samen met Frits Kluijtmans en Tinka van Vuuren in Tijdschrift voor HRM, herfst 2012, de resultaten gepubliceerd.

De belangrijkste conclusie is dat voor de jongeren uit dit onderzoek ongeveer dezelfde de baan- en organisatiekenmerken van belang zijn als die voor andere generaties van belang zijn.

Tijdschrift voor HRM staat in Saxion Bibliotheek Deventer in de tijdschriftenkast (367.2/tijds). Een samenvatting is te vinden op de site van het tijdschrift.

Het Nieuwe Werken

JongSaxion organiseert op 3 maart een inspiratiecafe over Het Nieuwe Werken en sluit daarmee aan op de discussie die er in het land woedt. Werknemers willen graag overgaan op Het Nieuwe Werken, maar hun managers vragen zich af hoe ze dan nog zicht kunnen houden op de werkzaamheden.

Op internet vind je op een site van Kluwer verschillende nieuwsitems en blogs over dit onderwerp. Saxion Bibliotheek heeft ook een boek hierover: Het nieuwe werken: van visie naar praktijk / Henny van Egmond. Dit boek staat in de collectie van Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek en is aan te vragen of te reserveren voor het afhalen in Saxion Bibliotheek Deventer of Enschede. Kijk in onze catalogus of hij beschikbaar is.

Arbeidsmarkt tot 2014

Het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA www.roa.unimaas.nl/) heeft het rapport ‘De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2014’ gepubliceerd. Jongeren met een afgeronde hbo-opleiding hebben in deze tijd de beste kansen op de arbeidsmarkt. Voor academici zijn de vooruitzichten slechter, doordat universitaire opleidingen de laatste jaren erg populair zijn geworden zijn er relatief teveel afgestudeerden voor het aantal banen dat voor hen openvalt. Klik voor het rapport op de volgende link:

www.roa.unimaas.nl/pdf_publications/2009/ROA_R_2009_5.pdf