Angst!

 
 
 
 
Overal in Saxion hangen de posters van het Studium Generale over de presentatie 'Angst & Diepe Breinsimulatie'. Toch wil ik er ook in mijn blog even de aandacht op vestigen, omdat het voor al mijn academies (AGZ, AMA, AMM en APO) een interessant onderwerp is. Meer informatie? Klik hier.
 

Op donderdag 15 maart, van 16.00 tot 17.30 uur, is deze presentatie in C0.76, Saxion Deventer.

Jaarverslag AMK

foto: JosephB

Het jaarverslag 2010 van de Advies- en Meldpunten Kindermishandeling (AMK) is als pdf beschikbaar. Daarin staat onder andere dat kindermishandeling sneller en beter wordt gesignaleerd door alle beroepskrachten die betrokken zijn bij de veiligheid van kinderen. In 2010 is er 62 duizend keer contact opgenomen met een AMK door mensen die in hun omgeving kindermishandeling vermoedden.

Bron:Nieuwsbrief Jeugd, 6 juli 2011, nummer 25, Nederlands Jeugdinstituut

Test kindermishandeling

foto: Marc & Marie Finnern
http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport biedt een test aan om signalen van kindermishandeling te herkennen. De signalentest is te zien op Hyves, op Nu.nl, Startpagina.nl, en diverse andere websites zoals libelle.nl, margriet.nl, viva.nl en vrouwonline.nl.

De bedoeling van de test is om mensen meer bewust te maken van kindermishandeling, waardoor ze sneller tot actie overgaan. Meer weten? kijk op http://www.watkanikdoen.nl/.

Ondernemen in de zorg

In juni 2011 organiseert de Kamer van Koophandel bijeenkomsten voor starters in de zorgsector. Op 20 juni is er een bijeenkomst in Zwolle, op 28 juni in Enschede.

In de afgelopen 5 jaar is het aantal zzp'ers in de zorg gestegen met 500%.De gezondheidszorg behoort met 44.000 arbeidsplaatsen tot de grootste werkgevers van Twente.

Op de site van de KvK is hierover meer te lezen.

Bron: Twentsche Courant Tubantia 21-05-2011

DigiBib.JGZ

Tot en met 14 mei 2011 heeft Saxion Bibliotheek een proefaccount op DigiBib.JGZ:

DigiBib.JGZ is een digitale bibliotheek op het gebied van jeugdgezondheidszorg, jeugdzorg, pedagogie en aanverwante domeinen. DigiBib.JGZ bevat momenteel ruim 3600 JGZ-gerelateerde documenten (veelal PDF), en bevat onderzoeken, rapporten, protocollen etc.
 
DigiBib.JGZ is tot en met 14 mei te vinden in bij de databanken van Saxion Bibliotheek.

Om ook echt toegang te krijgen moet je als volgt inloggen:

Toegangsnaam: saxionhogeschool (achter elkaar, kleine letters)
Wachtwoord: saxionhogeschool (achter elkaar, kleine letters)

 

 

Wereld Autisme Dag

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft 2 april uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag, een dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat. De Nederlandse Vereniging voor Autisme en het AutismeFonds organiseren in aansluiting op de Wereld Autisme Dag van 2 t/m 9 april 2011 de Autismeweek 2011. Het doel van de Autismeweek is meer bekendheid te geven aan autisme onder het grote publiek en vooroordelen weg te nemen.

Het landelijke programma van de Autismeweek 2011 is te vinden op de actiewebsite van de Autismeweek 2011: www.autismeweek.nl en wordt continue gevoed met nieuwe informatie.

Bron: Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en het AutismeFonds

Brainwiki

 

Er is een nieuwe website 'Brainwiki' voor jongeren die psychische problemen hebben . Ook voor hun omgeving staat hier veel bruikbare informatie op. De site staat boordevol informatie, links en filmpjes, bijvoorbeeld over ADHD, anorexia, medicijnen mee op vakantie, medicijngebruik tijdens de Ramadan, therapieen, enzovoort.

Huiselijk geweld

Van 11 oktober tot en met 7 november loopt de campagne 'Nu is het genoeg. Hulp inschakelen heb je zelf in de hand' tegen huiselijk geweld. Deze campagne is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Justitie en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport.

Via een speciale video kom je terecht bij het steunpunt huiselijk geweld.